انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک
دم‌آوری قهوه با اروپرس با دستور پیشنهادی بلوباتل - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک (https://www.pipeclubiran.com)
+-- انجمن: مباحث مربوط به قهوه - قهوه جوش - قهوه ساز (https://www.pipeclubiran.com/forum-1.html)
+--- انجمن: افتتاح اولین کافه بررسی قهوه در ایران (https://www.pipeclubiran.com/forum-21.html)
+--- موضوع: دم‌آوری قهوه با اروپرس با دستور پیشنهادی بلوباتل (/thread-3075.html)



دم‌آوری قهوه با اروپرس با دستور پیشنهادی بلوباتل - bernabea - 2017/01/05

در روزگاری که قهوه در جایگاه هفتمین محصول کشاورزی دنیا قرار گرفته بود، دستگاهی به جهان قهوه معرفی شد که امروزه مسابقات آن در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود. الن ادلر اسباب‌بازی‌ساز، فیزیک‌دان و مدرس دانشگاه استنفورد در سال ۲۰۰۵ با یک لوله‌ی پلاستیکی استریل روش منحصربه‌فردی برای دم‌آوری قهوه ارائه کرد که امروزه یکی از راه‌های سریع و آسان دم کردن قهوه – هم در کافه‌ها و هم در خانه‌ها – به‌شمار می‌رود.
[تصویر:  aeropress-icoff.ee-coffee-iran.jpg]
شرکت اروبی (Aerobie) که در فاصله ۳۸ مایلی روستری قهوه اوکلند قرار گرفته، پیش از این نوعی فریزبی یا بشقاب پرنده به‌نام سوپردیسک (superdisc) به بازار اسباب‌بازی معرفی کرده بود که توانسته بود برای پرواز در ارتفاع ۱۳۳۳ متری رکورد گینس را بشکند.
حالا شما را دعوت می‌کنیم به تجربه‌ی دم‌آوری قهوه با اروپرس بنا بر دستوری که وب‌سایت بلوباتل ارائه داده است. این مطلب را شهاب محب به فارسی برگردانده و کلیه‌ی عکس‌ها از سایت بلوباتل برداشته شده است:
قدم اول

۲۰۰ گرم آب نزدیک به نقطه جوش بردارید؛ بسته به غلظت قهوه‌ای که مایلید داشته باشید، ۱۵ تا ۱۸ گرم قهوه را به اندازه‌ی دانه‌های نمک دریایی آسیاب کنید.

قدم دوم

فیلتر کاغذی را در محفظه پلاستیکی اروپرس قرار دهید.
[تصویر:  aeropress-icoff.ee-coffee-iran-2.jpg]
قدم سوم

با آب جوش فیلتر کاغذی را کمی مرطوب کنید. آب در اینجا عملکرد دوگانه دارد: باعث چسبیدن فیلتر به سرپوش می‌شود و نیز دستگاه اروپرس را گرم می‌کند. مراقب باشید چون به دلیل حرارت آب و کوچک بودن سرپوش، ممکن است دست‌تان را بسوزانید. سرپوش را از کنار نگه دارید و آب جوش را به آرامی بریزید تا به خوبی جذب فیلتر شود

قدم چهارم

سرپوش اروپرس را گذاشته و مطمئن شوید که بدنه‌ی بیرونی دستگاه کاملا خشک است. اگر رطوبتی باقی مانده باشد، ممکن است باعث شود که حالت وکیومی اروپرس از بین برود.
[تصویر:  aeropress-icoff.ee-coffee-iran-4.jpg]
قدم پنجم

اروپرس را روی ترازو قرار دهید در حالتی که دهانه‌ی بزرگ آن در بالا قرار گیرد و شماره‌های روی بدنه‌ی دستگاه برعکس باشند. می‌شود درپوش مشکی دستگاه را بست و اروپرس را از ور ِ درست روی ترازو قرار داد (طوری که شماره‌ها درست باشند)، اما این ممکن است باعث شود که آب نشت کند و دم‌آوری دقیقی نداشته باشیم.
[تصویر:  aeropress-icoff.ee-coffee-iran-5.jpg]
قدم ششم

قهوه را اضافه کنید. توجه کنید که قهوه بر روی حلقه و دهانه اروپرس نریزد.
[تصویر:  aeropress-icoff.ee-coffee-iran-6.jpg]
قدم هفتم

دو برابر وزن سابه‌ی قهوه آب اضافه کنید. (اگر ۱۵ گرم قهوه دارید، ۳۰ گرم آب اضافه کنید.) آب باید حدودا ۹۳ درجه سلسیوس باشد.
[تصویر:  aeropress-icoff.ee-coffee-iran-7.jpg]
قدم هشتم

مطمئن شوید که سابه قهوه به صورت یکنواخت در محفظه پخش شده؛ در صورت نیاز سطح قهوه را با یک قاشق کوچک یا کارد کره‌خوری به‌طور یکنواخت پخش و کمی فشرده کنید و اجازه دهید که سی ثانیه به همان صورت باقی بماند تا شکفت (Blooming) اتفاق بیافتد.
قدم نهم

باقی آب را درون محفظه دستگاه بریزید.
قدم دهم

بعد از گذشت یک دقیقه، ده مرتبه قهوه را هم بزنید تا بین آب و قهوه تلاطم درست کنید.
[تصویر:  aeropress-icoff.ee-coffee-iran-10.jpg]
قدم یازدهم

سرپوش را بسته و مطمئن شوید که سفت است. پیستون دستگاه را به آرامی به سمت پایین فشار دهید؛ قاعدتا باید فشاری معادل ۱۳.۵ کیلو زیر دست‌تان احساس کنید. در صورتی که پیستون به‌راحتی پایین آمد، احتمالا سابه‌ی قهوه درشت آسیاب شده و اگر به سختی پایین آمد، احتمالا سابه‌تان زیادی ریز است. زمانی که صدای فس‌فس شنیدید به معنی آن است که قهوه‌ آماده شده و دیگر آبی باقی نمانده است.
[تصویر:  aeropress-icoff.ee-coffee-iran-11.jpg]
قدم دوازدهم

بعد از آن‌که سرپوش دستگاه را باز کردید، می‌توانید قرص قهوه را با فشار بخش داخلی اروپرس از درون دستگاه خارج کنید.
[تصویر:  aeropress-icoff.ee-coffee-iran-12.jpg]
نوش جان بفرمایید.
[تصویر:  aeropress-icoff.ee-coffee-iran-13.jpg]