انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک
جیره‌بندی قهوه در جنگ جهانی دوم - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک (https://www.pipeclubiran.com)
+-- انجمن: مباحث مربوط به قهوه - قهوه جوش - قهوه ساز (https://www.pipeclubiran.com/forum-1.html)
+--- انجمن: افتتاح اولین کافه بررسی قهوه در ایران (https://www.pipeclubiran.com/forum-21.html)
+--- موضوع: جیره‌بندی قهوه در جنگ جهانی دوم (/thread-2794.html)



جیره‌بندی قهوه در جنگ جهانی دوم - bernabea - 2016/11/23

وقتی جنگ کام قهوه‌نوشان را تلخ کرد
جیره‌بندی قهوه در آمریکا اتفاق هشت ماهه‌ای بود که در طول جنگ جهانی دوم باعث نارضایتی بسیاری از آمریکایی‌ها شد. علت این اقدام، تقسیم عادلانه‌ی قهوه بین مردم و همچنین تامین قهوه‌ی سربازان دور از وطن اعلام شده بود اما در واقع علت اصلی آن خود جنگ بود. اگرچه تولید قهوه در برزیل و سایر کشورهای تولید‌کننده در آمریکای جنوبی افزایش چشمگیری پیدا کرده بود، اما کشتی‌ای برای حمل محصول و انتقال آن به خاک آمریکا باقی نمانده بود؛ بسیاری از کشتی‌ها برای تامین مایحتاج سربازان و حمل اسلحه به مناطق درگیر جنگ گسیل شده بودند و از طرفی، زیردریایی معروف آلمانی مسیر کشتی‌های تجاری را شناسایی کرده آنها را هدف قرار می‌داد. در چنین شرایطی و در نوامبر ۱۹۴۲ روزولت اعلام جیره‌بندی قهوه کرد و حتا نوشیدنی صبحانه‌ی خود را از قهوه به شیر تغییر داد.
[تصویر:  Coffee_rationing-iCoff.ee-Iran-Coffee-6.jpg]
"قهوه تمام شد! در بازار سان‌فکس هالیوود. تابلو می‌گوید که فروشنده را سرزنش نکنند. سرزنش‌ها باید نثار زیردریایی‌های آلمانی شود که کشتی‌های حمل قهوه از سمت برزیل را هدف قرار داده‌اند. (متن تابلو: هیتلر، هروهیتو و بنیتو (موسیلینی) را لعنت کنید!) (بریده‌ای از مجله لایف)"
در سال‌های قبل از شروع جنگ، سرانه مصرف سالانه‌ی هر شهروند ۲۰ پوند تخمین زده شده بود که با جیره‌بندی این میزان به نصف رسید. دفترچه‌های کوپن جیره‌بندی برای دریافت یک پوند قهوه برای هر پنج هفته بین شهروندان توزیع شد که تنها به افراد بالای پانزده سال تعلق می‌گرفت. مجله‌ی معروف لایف در مطلبی مرتبط با جیره‌بندی، روش‌هایی را برای کاهش مصرف قهوه پیشنهاد داده بود. شهروندان می‌توانستند میزان قهوه‌ی مصرفی خود را کاهش دهند، مثلا پیشنهاد شده بود که فنجان‌های خود را به‌طور کامل پر نکنند و یا از سابه‌ی قهوه، دوباره قهوه بگیرند. قهوه‌ی دوبار فیلتر شده که غلظت کمتری داشت به‌خاطر عدم محبوبیت قهوه‌ی روزولت نام گرفته بود. راه دیگری که به قهوه‌نوش‌ها پیشنهاد شده بود، مخلوط کردن قهوه‌ با ریشه‌ی بوداده‌ی کاسنی بود که طعم تلخ‌تری به قهوه می‌داد اما برای کسانی که قهوه‌ی تلخ دوست داشتند قابل قبول بود.
"در نوامبر ۱۹۴۲ روزولت اعلام جیره‌بندی قهوه کرد و حتا نوشیدنی صبحانه‌ی خود را از قهوه به شیر تغییر داد"
قهوه‌ی کاسنی (Chicory) هنوز هم در نواحی جنوبی آمریکا مثل نیواورلئانز استفاده می‌شود. (نجف دریابندری در کتاب از سیر تا پیاز به استفاده آمریکایی‌ها از کاسنی در قهوه طی جنگ جهانی دوم اشاره کرده است.)
[تصویر:  Coffee_rationing-iCoff.ee-Iran-Coffee-1.jpg]
"اضافه کردن کاسنی روشی فرانسوی برای بهره‌گیری بیشتر از قهوه است. اضافه کردن نصف اونس ریشه‌ی کاسنی به یک پوند قهوه نتیجه‌اش یک سوم قهوه‌ی بیشتر است که تغییر مزه‌ی کمی ایجاد می‌کند. (بریده‌ای از مجله لایف)"
ادامه دارد...