انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک
تولید قهوه - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک (https://www.pipeclubiran.com)
+-- انجمن: مباحث مربوط به قهوه - قهوه جوش - قهوه ساز (https://www.pipeclubiran.com/forum-1.html)
+--- انجمن: افتتاح اولین کافه بررسی قهوه در ایران (https://www.pipeclubiran.com/forum-21.html)
+--- موضوع: تولید قهوه (/thread-2452.html)



تولید قهوه - bernabea - 2016/07/29

تولید قهوه :
تولید قهوه از ابتدا تا یک فنجان قهوه که بدست شما می رسد شامل مراحل زیر است :
1_برداشت قهوه:
درخت قهوه بعد از ۳ تا ۵ سال شروع به شکوفه زدن می کند.بر روی یک درخت قهوه هم شکوفه وجود دارد و هم میوه های رسیده ( آلبالو ی قهوه ) و هم میوه های نرسیده ( میوه ی سبز ).برداشت محصول توسط کارگران ماهر و به وسیله ی دست انجام می شود .کارگران میوه های رسیده ( آلبالو ی قهوه ) را می چینند و جمع آوری می کنند.
[تصویر:  4923571652_b745740f2d_b.jpg]
2_شست و شوی قهوه:
میوه های جمع آوری شده را داخل آسیاب تر یا همان پالم گیر می ریزند تا میوه از دانه جدا شود . پالم های قرمز رنگ پس مانده به عنوان کود کمپوست در مزارع استفاده می شود. سپس دانه ها در آب خیسانده می شوند تا پوسته ی لزج روی آنها ( موسیلاژ ) جدا شود.فرایند تخمیر بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول می کشد و این مرحله در مرغوبیت و طعم نهایی بسیار اهمیت دارد ضمناً کیفیت آب استفاده شده در این مرحله بسیار است و کشاورزان با تجربه از آب کوهستان برای شست و شوی دانه ها استفاده می کنند.
در مرحله ی شست و شو دانه ها بر اساس چگالی دسته بندی می شوند و دانه های معیوب که پر از هوا هستند بر روی آب شناور شده و از فرایند تولید قهوه خارج می شوند.شست و شو مرحله ای است که طعم متفاوتی به قهوه می دهد.سپس دانه های معیوب و خراب را نیز از مرحله ی تولید قهوه جدا میکنند تا قهوه ی تولیدی کیفیت بیشتری داشته باشد.بعد از شست و شو دانه ها را روی صفحه های چوبی یا زمین تمیز پهن می کنند تا خشک شوند.
این مرحله بین ۷ تا ۱۴ روز طول می کشد و کاملاً بستگی به شرایط جوی دارد.اگر قهوه دارای رطوبت زیاد باشد خراب می شود.رطوبت مناسب قهوه بین ۱۰ تا ۱۲ درصد است.
3_تفت دادن قهوه:
سپس قهوه ی سبز بدست آمده وارد مرحله ی بعدی تولید قهوه یعنی تفت دادن ( roast ) می شود .در این مرحله قهوه سبز را توسط رستر های صنعتی و نیمه صنعتی تفت می دهند.این دستگاه ها دارای برنامه های رستینگ حرفه ای هستند که بر اساس زمان ترکیدن دانه ها برنامه ریزی شده است ولی یک اپراتور حرفه ای دارای تجربه کافی به طور مداوم دانه ها را در زمان رست چک میکند تا رنگ مورد نظر خود را بدست آورد.
4_دسته بندی قهوه:
بسته به نوع رنگ دانه ی قهوه بو داده شده که توسط چشم انسان قابل تشخیص است قهوه را به انواع روشن یا لایت_ملایم یا مدیوم_تیره یا مدیوم-دارک و خیلی تیره یا دارک تقسیم بندی میکنند.درجه ی بو دادن قهوه بر طعم قهوه تاثیر گذار است.هرچه قهوه تیره تر میشود تلخی آن بیشتر میشود.البته اگر قهوه بیش از اندازه بو داده شود سوخته شده و خواص خود را از دست میدهد.کسانی که قهوه ای با طعم ملایم را دوست دارند از قهوه با درجه ی مدیوم و کسانی که قهوه را خیلی تلخ دوست دارند از قهوه با درجه ی دارک استفاده میکنند.
ستون اول قهوه ی خام است.ستون دوم قهوه ی لایت است.ستون سوم قهوه مدیوم است.ستون چهارم قهوه مدیوم-دارک است و ستون پنجم قهوه ی دارک است.
5_آسیاب قهوه:
آسیاب قهوه بسته به روش دم کردن آن متفاوت است و درجه ی مخصوص به خود را دارد.آسیاب های نیمه صنعتی امروزی برای هر دستگاه (فرنچ پرس-موکا پات-اسپرسو سازهای خانگی و حرفه ای ) درجه ی مخصوص به خود را دارد و بسته به انتخاب شما قهوه را ریز یا درشت آسیاب می کند.