انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک
مشخصات تفت دانه های قهوه- Roasting Process - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک (https://www.pipeclubiran.com)
+-- انجمن: مباحث مربوط به قهوه - قهوه جوش - قهوه ساز (https://www.pipeclubiran.com/forum-1.html)
+--- انجمن: افتتاح اولین کافه بررسی قهوه در ایران (https://www.pipeclubiran.com/forum-21.html)
+--- موضوع: مشخصات تفت دانه های قهوه- Roasting Process (/thread-2449.html)



مشخصات تفت دانه های قهوه- Roasting Process - bernabea - 2016/07/28

مشخصات مراحل تفت قطعا به این منظور ثبت می شود که بتوان مزه های مختلف بدست آمده از قهوه را تشخیص داد ، حتی دانه های قهوه با میزان تفت یکسان مزه های مختلفی پیدا خواهند کرد ، 4 فاز مشخص شده در پروسه تفت قهوه وجود دارد که تاثیرات متفاوتی روی مشخصات طعم و مزه قهوه می گذارند.
[تصویر:  8144db99-3a6e-4405-af80-1f54e72558a3.jpg]
فاز 1
در طول فاز یک یا مرحله هموژنیزه شدن، دانه های قهوه دما را جذب می کنند و یکدست می شوند. میزان دما در این مرحله تا 100 درجه سانتی گراد خواهد بود و اتفاقی که در این مرحله رخ می دهد اینست که دانه ها گرما را جذب می کنند ، هر چقدر فاز یک طولانی تر شود ، دانه ها بصورت یکدست تر و یکنواخت تر گرما را جذب می کند (هموژنیزه شدن) ، در این مرحله سطح دانه ها صاف بوده و از نظر وضعیت انرژی گرمایی می توان گفت که دانه ها در حال جذب هستند.

فاز 2
در طول این فاز که به آن مرحله خشک شدن هم می گویند بخارات از دانه خارج می شود (متمایل به رنگ آبی) ، دانه ها رطوبت و اسید کلروژنیک خود را از دست می دهند و آب موجود در آنها بخار می شود ، در این هنگام است که دانه بو علف مانند پیدا می کند....