انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک

نسخه‌ی کامل: شکفت قهوه چطور در طعم فنجان اثر می‌گذارد؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
در دم‌آوری قهوه پیش از آغاز عصاره‌گیری، معمولا مقداری آب روی سابه‌ی قهوه می‌گیرند تا گازهای محبوس در میان دانه‌های قهوه به‌صورت حباب‌ آزاد شده و عصاره‌گیری یک‌دست‌تری داشته باشیم. این بخش از فرایند دم‌آوری را «شکفت قهوه» می‌نامند.
[تصویر:  Blooming-Coffee.jpg]
در منابع زیادی توصیه شده که مقدار آبی که برای شکفت قهوه استفاده می‌شود، باید دو برابر وزن سابه‌ی قهوه باشد؛ مثلا اگر از ۲۰ گرم قهوه عصاره‌گیری می‌کنیم، باید ۴۰ گرم آب برای شکفت قهوه روی سابه بگیریم. اما آیا این همیشه بهترین نسبت است؟ متی د انگلیز برشته‌کار و بلاگر قهوه اهل استرالیا در وبلاگش یک آزمون ساده انجام داده. او در این آزمون، آبی که برای شکفت قهوه استفاده می‌کند را با نسبت‌های مختلف به مقدار سابه‌ی قهوه انتخاب کرده و روی هر فنجان آزمون چشایی انجام داده. متی از نسبت ۱:۱ شروع کرده تا نسبت ۱:۵. نتایجی که این متخصص قهوه و دارنده‌ی گواهی‌نامه‌ی Q grader به آن رسیده جالب توجه است.

در این آزمون تجربی از ۲۳ گرم قهوه میان‌برشته‌ی کاستاریکا با فرآوری عسلی سیاه، با ۳۰۰ میلی‌لیتر آب استفاده شده و مدت دم‌آوری ۲:۳۰ دقیقه بوده. آسیاب دستی هلور ۱۰۱ برای آسیاب قهوه استفاده و روی درجه‌ی ۳۲ تنظیم شده. فنجان‌ها در بازه‌ی زمانی ۱۵ دقیقه‌ای مورد آزمون چشایی قرار گرفته‌‌اند.

[تصویر:  coffee-blooming-ratio-iran-coffee.001.jpeg]
متی در توضیح جدول نوشته که این اعداد علمی نیستند و بر مبنای یک آزمون تجربی و چشایی تهیه شده‌اند.
با این اوصاف به‌نظر می‌رسد طبق آزمون تجربی این بلاگر استرالیایی، متعادل‌ترین فنجان قهوه زمانی حاصل می‌شود که نسبت آب به سابه‌ی قهوه در طی فرایند شکفت، یک به سه باشد.
شما هم اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید و دست به آزمونی تجربی زدید، نتایج آن‌را با آیکافی به اشتراک بگذارید.