انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک

نسخه‌ی کامل: اسپرسو
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
قهوه ای است که برای تهیه آن مقدار کمی آب نزدیک به نقطه جوش با فشار از میان قهوه به دقت آسیاب شده عبور داده میشود . اسپرسو عمدتا از قهوه هایی که به روش های دیگر آماده میشود غلیظ تر است . مقدار بیشتری مواد معلق و حل نشده دارد و مقداری فوم ( کف ) روی آن شکل میگیرد . اسپرسو پایه بسیاری از نوشیدنی های بر پایه قهوه از جمله کافه لاته ، کاپوچینو ، کافه ماکیاتو ، کافه موکا و کافه امریکانو است . هرچند مقدار کافئین موجود در اسپرسو در یک حجم مشخص نسبت به دیگر نوشیدنی ها ی پایه قهوه بیشتر است ولی بر خلاف باور عمومی به دلیل حجم کم ، مقدار کافئین آن از یک لیوان قهوه معمولی کمتر است .مقدار کافئین یک فنجان اسپرسو بسنه به نوع قهوه و نحوه رست آن بین 120 تا 170 میلی گرم متغیر است .
اسپرسو اولین بار توسط آنجلو موریوندو در دهه 1880 تهیه شده است . وی این روش نوآورانه را در سال 1884 در تورین ایتالیا بنام خود ثبت کرد .
برای تهیه یک شات اسپرسو هفت گرم قهوه آسیاب شده مورد استفاده قرار میگیرد و حجم نوشیدنی حاصل نیز 30 میلی گرم است .