انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک
فلت وایت در مقابل لته - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن پيپ ايران|تنها انجمن تخصصي پيپ توتون سيگاربرگ قهوه|پاسارگادتاباک (https://www.pipeclubiran.com)
+-- انجمن: مباحث مربوط به قهوه - قهوه جوش - قهوه ساز (https://www.pipeclubiran.com/forum-1.html)
+--- انجمن: طرز تهيه انواع قهوه (https://www.pipeclubiran.com/forum-3.html)
+--- موضوع: فلت وایت در مقابل لته (/thread-2003.html)



فلت وایت در مقابل لته - bernabea - 2016/05/09

[تصویر:  11ec6985-5467-4192-b64f-3149f626437a.jpg]
اشتباه نکنیم! فلت وایت ، یک لته کوچک نیست، این دو نوشیدنی بسیار متفاوت هستند امروزه گفتگو پیرامون فلت وایت و لته سو‍‍ژه اول گفتگوی علاقه مندان به قهوه در سرتاسرجهان می باشد.

سوال اینجاست !
چگونه ممکن است طعم یک فلت وایت ، لته کوچک و یا یک کاپوچینو کاملا متفاوت باشد در صورتی که حجم اسپرسو و شیر و حتی لیوان سرو این محصولات کاملا شبیه و هم اندازه هستند.
به طور معمول ما در لته و فلت وایت 2 شات اسپرسو داریم ولی بسیاری از کافه ها در نیوزلند و استرالیا یک شات اسپرسو استفاده میکنند، گروهی از باریستاهای ماهر نیز برای این کار دو شات ریسترتو را ترجیح میدهند.

خیلی سخت می توانید کافی شاپی پیدا کنید که این سه محصول را کاملا تفکیک شده و متفاوت سرو کند. اگر باریستا ها آموزش کاملی نبینند ممکن است تفاوت این 3 نوشیدنی را در اندازه سرو نوشیدنی تصور کنند. اندازه فنجان موضوع کلیدی نیست. موضوع اساسی که اکثرا هم توجه ای به آن نمی شود شرایط شیر و نحوه ترکیب آن با اسپرسو می باشد. در واقع اگر ما اسپرسو را جزء ثابت بگیریم ، اینجا شیر است که نقش کلیدی را بازی و تفاوت اصلی را ایجاد می کند .
کیفیت شیر در تهیه نوشیدنیهای قهوه بر پایه (اسپرسو و شیر) نقش مهمی را بازی میکند وقتی شیر را به صورت حرفه ای درون پارچ استیل مخصوص بخار می دهیم ، آنرا به 3 حالت متفاوت در 3 طبقه مجزا تفکیک می کنیم .
شیر حرارت دیده در قسمت پایینی پارچ استیل قرار می گیرد ، فوم مخملی با حبابهای ریز در قسمت میانی و فوم قوی با حبابهای درشت تر در قسمت رویین پارچ .
باریستای حرفه ای با چرخاندن و ضربه زدن پارچ ترکیب مشترکی از این 3 طبقه ایجاد می کند و حبابهای ریز را کاملا از بین می برد .

تفاوت فلت وایت و لته در نحوه اضافه نمودن شیر فوم داده شده به اسپرسو می باشد. همان طور که میدانیدکرمای اسپرسو لایه طلایی رنگ رویین اسپرسو میباشد که شیرین ترین قسمت اسپرسو ما می باشد . در تهیه کاپو چینو فوم قوی کرما را کاملا می پوشاند و در تهیه لته کرما بر اثر ترکیب با شیر غرق می شود ولی در فلت وایت باریستای ماهر با سرعت و زاویه ای که به پارچ شیر می دهد می تواند شرایطی را ایجاد کند که حجم یکنواختی از شیر را از طبقات متفاوت وارد فنجان می کند .

شما به عنوان مشتری در نوشیدن کاپوچینو کلاسیک فوم قوی تری را تجربه می کنید و احساس نوشیدن فوم حبابدار را دارید . نوشیدنی لته شیری تر است و فوم کمتری دارد و شما حس نوشیدن قهوه شیری تری را دارید و نهایتا در فلت وایت نوشیدنی شما ترکیب خاصی از شیر مخملی همراه با اسپرسو است که کاملا مزه متفاوتی نسبت به کاپوچینو دارد .
برای این که سر خورده نشوید پیشنهاد میکنم قبل از سفارش مطمئن شوید باریستا در جریان ریزه کاریها قرار دارد .